1.30.2012


Min tanke blev læst op. Efterfulgt af Simple Song. 

1.23.2012

Glashuse af Rachel Caine

Titel: Glashuse
Originaltitel: Glass Houses
Forfatter: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #1
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 01/06-2011 
Sidetal: 316
Hjerter: ❤❤❤❤♡

Claire er startet tidligt på Texas Prairie University. Hun er startet som kun sekstenårig, da hun er meget begavet. Men dette universitet viser sig at være en elendig skole med elendig undervisning og dårlige værelser. Og selvfølgelig bliver hun mobbet groft af den onde, perfekte Monica og hendes slæng.
Da Claire en dag bliver skubbet ned af en trappe af Monica, begynder hun at frygte for sit liv, så hun beslutter at flytte. Hun leder hurtigt efter et sted hun kan bo, men der er intet sted hun kan eller må bo. 
Men hun er desperat, så hun tager chancen og forsøger sig med et af de steder der virker mest tiltalende.  Selvom det måske ikke er så godt som det kunne være. Glashuset. Så hun beslutter at tage hen for at besøge huset og eventuelt gå på sine knæ for at få lov til at bo der i stedet for at risikere sit liv på skolen. Men dem der bor der er ikke meget for at lade en mindreårig bo der. Shane, Michael og Eve der bor i huset er alle 18 og hun er kun 16. Og hun har jo ikke engang et job. Dog får hun - til alt held - lov til at bo der indtil hun finder noget andet. 
Dem der bor der er rigtig rare, og hun bliver hurtigt rigtig gode venner. 
Men der lurer mørke hemmeligheder i byen. Byen er styret af vampyrer, og alle der bor i byen lever i evig frygt for lige at blive tømt for blod af en vampyr efter mørkets frembrud. 
Og som om det ikke er nok er den ældste fyr, Michael, der også ejer huset, halvt levende og halvt død. Han forsvinder efter solopgang og kommer til syne igen når solen går ned. Men kun Claire ved det.

Jeg synes rigtig godt om bind 1, for den er lidt mere rolig end de andre bøger (selvom det selvfølgelig også er rigtig gode). Og jeg kan også bare rigtig godt lide Shane og Eve. Selvfølgelig også Michael, han er vildt sød. Men Shane har bare sådan en hardcore-blandet-med-lidt-sær-humor-personlighed jeg synes er vildt fed!
Også samtalerne i bogen synes jeg er rigtig underholdende. Michael, Shane, Eve og Claire kan være vildt sjove når de snakker sammen.
Jeg synes helt klart at den her serie skal læses, for den er meget original i forhold til andre vampyr-bøger. I hvert fald af dem jeg har læst. 

Andre bøger i serien:
The Morganville Vampires #2 - Den Døde Piges Bal
The Morganville Vampires #3 - Midnatsgyden
The Morganville Vampires #4 - Feast Of Fools - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #5 - Lord Of Misrule - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #6 - Carpe Corpus - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #7 - Fade Out - Ikke oversat
The Morganville Vampires #8 - Kiss Of Death - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #9 - Ghost Town - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #10 - Bite Club - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #11 - Last Breath - Ikke oversat.
The Morganville Vampires #12 - Bitter Blood - Ikke udgivet eller oversat

Blomsteralderen

Langt oppe der i luften. Der oppe i himlen. Der sad jeg og lo og smilede. 
Det var så smukt, og mit kamera var nyt. Min parfume var blomstret, mit liv var blomstret. 
Det var en periode i mit liv, ligesom der er vikingetiden og middelalderen i historiebøgerne er der perioder i mit liv. 

Jeg havde sådan et tidspunkt i starten af 2010, hvor jeg så Avatar, hørte soundtracket hele tiden, gik med en dejlig, grøn parfume og læste "Nøglen til Medusa". Der hørte jeg Paramore mens jeg sad på mit hyggelige værelse og læste. Det var dengang jeg blev boggnasker og min hund var en hvalp.

Jeg havde også en periode en sommer 2010, hvor jeg så inderligt ville være punker. Jeg nød sommeren, spillede vampyrrollespil, var boggnasker, læste vampyrbøger og fik næseblod klokken 3 om natten mens jeg skrev med Sidsel og hørte Emilie Autumn. 

Der var også dengang hvor jeg havde blomstret tøj på, gik med min blomstrede Scarlett-parfume, satte mit hår op i en rodet knold og gik til koncerter i København. Der tog jeg billede af hele verden og nød sommeren i 2011 med The Rumour Said Fire og Kirsten og Marie. Jeg hørte Det Elektriske Barometer hver søndag, levede i nuet og var ubekymret.

Der var dengang hvor jeg var på en forfatterskole. Dengang hvor jeg var lykkelig i en hel uge, mødte dejlige mennesker og jeg aldrig tænkte "Hvad nu hvis..." eller "De kan nok ikke lide mig...". Jeg hørte Flying mens jeg fløj rundt på de lange gange med folk jeg holdt af. Jeg dannede tætte bånd og opdagede, at førstehåndsindtryk og fordomme kan tage så grufuldt fejl på en god måde. 

Nu er det en normal mandag med lektier og Lady Gaga.
Jeg læser Forgotten og håber at jeg aldrig ender som hovedpersonen i denne historie, der glemmer hele hendes fortid et bestemt klokkeslet. Jeg håber aldrig jeg vil glemme dengang jeg ikke måtte le fordi jeg havde næseblod i hele hovedet. Jeg håber aldrig jeg glemmer dengang jeg hørte Flying på Brønderslev Forfatterskole med nogle af de folk jeg holder allermest af. Jeg håber aldrig jeg glemmer dengang mit første brev blev læst op i Det Elektriske Barometer. 
Og så videre, og så videre...




1.22.2012

Ondskaben af Jan Guillou

Titel: Ondskaben
Originaltitel: Ondskan
Originalsprog: Svensk
Serie: Alene
Forfatter: Jan Guillou
Forlag: Modtryk
Sprog: Dansk
Sidetal: 350
Hjerter: ❤❤❤❤♡

Erik har altid haft vold i sit liv. Med hans fars sære ritualer med at slå ham hver aften og hans bandeslåskampe i skolegården går der ikke en dag uden vold. Hans far med sin hundepisk der slår hul på huden eller sin klædebørste som han kan udholde op til 30 slag med.
Hans klassekammeraters blod på jorden i skolegården fra en ituslået næse. Han kender så godt til vold, at det ikke skræmmer ham mere. For ham er vold den eneste udvej. For ham er vold en ond efterfølger.
Men da han bliver smidt ud af skolen og starter på kostskolen Stjärnsberg, beslutter han at nu er det slut. Det er slut med vold. Nu er han blevet fri for farens klædebørste og venner der ikke er venner. Nu vil han bare koncentrere sig om at få et godt liv.
Men han kunne selvfølgelig ikke vide, at Stjärnsbergs orden var baseret på vold. Gemt bag det fine ord ”kammeratopdragelse”.

 Ondskaben er meget anderledes fra andre bøger jeg har læst før. Den er ikke så spændende som alle de spændingsromaner jeg læser. Den er på en eller anden sær måde meget dyb. Den fortæller lidt, hvad ondskaben er for en størrelse. Hvordan den kan påvirke en drengs liv. Jeg blev mange gange chokeret over handlingen, fordi den virkelig er barsk og hård.
Men på den anden side mærker man ikke, hvor barsk den egentlig er. For Erik er helt kold omkring det. Det rører ham ikke specielt meget, at han bliver banket sønder og sammen, han vil altid kunne blive lappet sammen igen. Og når faren slår ham har Erik fuldstændig styr på, hvor mange slag han kan klare med den og den ting. Han kan forudse hver af farens træk. Han kender så godt til at blive slået hver dag. Det chokerede mig.
Det gav mig virkelig også et godt indtryk af, hvor meget han bliver slået. Da han kom på skolen troede jeg virkelig, at alt ville blive godt, men selvfølgelig skulle det blive endnu en kamp. En kamp hver dag. Man kan virkelig mærke, hvor meget han længes efter at komme ud fra den skole, men samtidig gerne vil gennemføre de to år.
Jeg er virkelig glad for, at han har sin bedste ven Pierre. Håber også at Jan havde en Pierre, da han var barn. Men alt i alt synes jeg, at det er en god og rammende bog.
 Ondskaben er blevet filmatiseret og fik en Oskar-nominering for bedste udenlandske film.

Give-away-vinder

Nu har jeg kåret en vinder ved at trække lod, og det blev Kristina.
Tak til alle der har meldt sig til min give-away, det var skønt at se, at der var så mange som har meldt sig.
Jeg har været i København i weekenden, hvor jeg har været sammen med to veninder.
Det var rigtig hyggeligt, og vi fik snakket og leet en masse.
Desværre var vi ikke så meget ude i byen, hvilket ellers kunne have været super hyggeligt.
(fra weheartit)

1.20.2012

Forelsket i en Engel af Becca Fitzpatrick


Titel: Forelsket i en Engel
Originaltitel: Hush, Hush
Forfatter: Becca Fitzpatrick
Serie: Hush, Hush #1
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 20/04-2010
Antal sider: 318
Hjerter: ❤❤❤❤


Nora lever alene med sin mor i et gammelt hus langt væk fra alt. Hendes far døde for et år siden, og hun er stadig ikke kommet sig helt over det. Hun tænker meget tit over, hvem morderen havde været.
I biologi plejer hun at arbejde med sin bedste veninde Vee, men en dag får deres lærer pludselig en god idé. Pludselig må man ikke arbejde sammen med dem man vil.

Nora er tvunget til at arbejde sammen med den her mærkelige outsider fyr, der aldrig siger noget i timerne. Patch. Hun hader det virkelig, hun vil bare arbejde med Vee.
Men samtidig bliver hun lidt nysgerrig. Hvem mon ham Patch egentlig er? En mystisk fyr, der egentlig er ret lækker. Hvorfor havde hun aldrig set det før?
Til alt uheld bliver hun desværre lidt tiltrukket af ham, selvom hun hurtigt finder ud af at han er noget af en "bad guy". Besøger skumle spillesteder, kender forkerte mennesker og har lidt for mange hemmeligheder.
Hemmeligheder der måske er lidt for farlige at blive draget ind i.


Jeg havde tit bare kigget på den her bog og tænkt: "Den kommer jeg nok aldrig til at læse, det er bare endnu en af de der...". Men da en boghandler tog den frem og sagde, at jeg bare SKULLE læse den, kunne jeg ikke lade vær med at købe bind et. Den var alligevel så billig. Og hvor er jeg dog glad for jeg gjorde det.
Det er vist en af mine favoritter i Paranomal Fantasy-genren. Godt nok er jeg ikke så garvet på det punkt, men den er virkelig god, og personerne er virkelig underholdende og elskværdige.
Jeg kan især godt lide Patch (sjovt nok). Hans personlighed passer bare så godt til hans rolle, hvor jeg synes ikke rigtig synes at Edward gjorde det så godt i Twilight-bøgerne. Patch formår virkelig at føre det der bad guy-touch ud i livet. Han er virkelig bad guy. Han er virkelig sådan en jeg også ville blive helt vild med i virkeligheden. Og hvis han ikke havde været rigtigt lavet, ville jeg måske slet ikke synes så godt om den. Måske.
For jeg kan virkelig også godt lide handlingen. Selvom den minder lidt om en masse andre. Jeg læste Evermore mellem bind 1 og bind 2. Og det forvirrede mig rigtig meget, for ja, de mindede helt vildt meget om hinanden, de to historier. Men alligevel er den her langt bedre.

Jeg kan virkelig også lidt hendes veninde Vee. Hun givet historien et virkelig sjovt og useriøst touch. Hun er bare den uvidende veninde, der lavet sjov med alt. Det kan jeg virkelig godt lide.
Og ikke mindst synes jeg bare at Nora er så dejlig og klog.
Ja, jeg kan ikke rigtig så mange dårlige ting om den her bog, andet end den nok ikke er den mest originale bog på denne jord. Men bøger har vel lov til at være lidt uoriginale så længe alt andet er i orden. Ikke?

Andre bøger i serien: 
Hush, Hush #2 - Crescendo/Forfulgt af en Engel
Hush, Hush #3 - Silence ikke oversat til dansk - udkommer den 15. marts 2012

1.19.2012

Så mange tanker samlet i en blog



Jeg fik også lige kigget på nogle indlæg fra da jeg var ny som blogger og bloggede 43 blogindlæg om måneden. Det får jeg desværre ikke gjort så meget for tiden, da jeg laver så meget andet, men jeg synes da altid det er sjovt at skrive noget herinde, når jeg endelig har noget at skrive.

Det er også bare dejligt at læse, hvad man tænkte på dengang. Jeg tænkte på min dejlige Egypten-tur, på at læse en bog om ugen, hvilket desværre ikke kunne lade sig gøre på langt sigt. Jeg tænkte meget på rollespil (hvilket jeg stadig gør). Jeg tænkte på at være punker. Jeg tænkte på at tage billeder. Jeg tænkte på Eternal Sunshine of the Spotless mind (den film skal i seriøst se!). Jeg tænkte på My Chemical Romance.


Jeg tænkte på min dejlige, gamle mobil, Eliot, der var sort og dejlig og flot og Sony Ericson-agtig. Savner Eliot. Jeg tænkte på at det snart burde blive sommer igen. Jeg tænkte på en tumblr-blog jeg stalkede med flotte billeder og sjove billeder. Jeg tænkte på min fødselsdag med lyserøde cup-cakes.



Nu tænker jeg på helt andre ting.
Men jeg glemmer aldrig de ting jeg tænkte på dengang.

Bøger!



Jeg var lige syg i dag, men det gav mig tid til at læse en masse i min rigtig gode Percy Jackson-bog. Den serie vil jeg helt klart anbefale til alle mine læsere, da den både er sjov og spændende plus at den giver et rigtig godt indblik i den græske mytologi, der iøvrigt er meget, meget interessant.

Jeg fandt også lige ud af at bind 3 af serien Hush, Hush kommer den 15. marts i år, så jeg er rigtig glad! Den har jeg ventet på i et halvt år. Det er svært at vente så længe på en så god bog.


1.16.2012

Skævt nok


Det er altid skævt. Det har det altid været. Jeg kigger tit på det om morgenen i støjen fra kaffemaskinen og Go’ Morgen Danmark mens jeg spiser en krydrebolle. Det er bare skævt. Gad vide, hvornår nogen vil rette det, så det ikke længere er skævt. Jeg har tit overvejet at gøre det, men lader være. Jeg vil vente til en anden gør det. Bare for at se, hvor langt tid der går.
Det er egentlig ret grimt. Det er dystert. Det ligner bare en barnekrussedulle lavet mandag morgen i børnehaven på et tilfældigt stykke papir med nogle mørke farver. En rigtig kunstkender ville måske have en masse andet at sige om billedet. Måske symboliserer det noget. Jeg ved det ikke. Jeg ser kun, at det er skævt. Men ingen kommenterer at det er skævt. Ingen retter det. Skal jeg absolut gøre folk opmærksom på det? Skal jeg absolut rykke snoren på bagsiden til det rette sted på sømmet?
Nej, det skal jeg ikke. Jeg vil vente til nogen lægger mærke til det. Men folk går bare rundt. Folk er travle, folk læser aviser, folk skriver mails, folk laver kaffe. De ser ikke det skæve billede med den sære, dystre barnetegning. De ser ikke over deres egen computerskærm. 

1.10.2012

Så...

Nu er der kommet en virkelig dejlig sang... Selvom den er af Taylor Swift, som jeg nok ikke hører mest af.
Men...


Ja, jeg venter spændt på The Hunger Games-filmen. Og frem for alt - Bliver den god eller dårlig som de fleste andre filmatiseringer af en fantastisk bog? Men når jeg hører den her, bliver jeg virkelig spændt, for den får mig virkelig til at tænke på alle de ting der sker i Dødsspillet.
Men i hver fald: Har du tid, så hør den.
Og nyd den.
For den er faktisk virkelig god.

God fornøjelse.

I kan i øvrigt - hvis I har lyst - stadig nå at melde jer til min give-away. Jeg har afgjort at præmien er en CD, og den bliver efter vinderens musiksmag. 
Skriv til mig her: 
Theresahj@msn.com
Inden den 20/1

1.02.2012

Nytår

Så er 2011 slut.
Jeg blev stresset, da der kun var omkring to minutter tilbage. 
Året var slut lige om lidt. Et af de bedste år i mit liv var slut om to minutter. Det kunne ikke passe. Ikke endnu. For tidligt. VENT! 
Nu er vi i 2012. Jeg ved ikke, hvad jeg forventer af det her år. Håber bare det bliver godt. Håber bare jeg er glad i år. Håber jeg møder nye, søde mennesker i år. Håber jeg vil huske det her år som et godt år ligesom 2010 og 2011 har været for mig. 

I år fik jeg ikke noget perfekt fyrværkeri-billede, men jeg fik taget nogle mærkelige et-eller-andet-billeder.