7.29.2011

Yndlingsting i ferien

1.#
Mine elskede notesbøger. Jeg elsker at skrive i dem. I min røde karakterbog (øverst). Min tankebog sorte tankebog. Min nye, ekstremt smukke notesbog. Min meget gamle store notesbog jeg plejer at skrive lister eller grovskitser til historier i. Og mig og Sidsels rollenotesbog. Den elsker jeg også bare. Jeg læser i den ret tit, selvom vi ikke har skrevet så meget i den. Den var billig, men jeg kan godt lide det vi har skrevet i den. De ting fylder altid meget i mine sommerferier.
2.#
Min computer, selvfølgelig. Jeg bruger den hver dag. Jeg skriver historier på den. Jeg blogger på den. Jeg læser sære ting på den. Jeg skriver med søde mennesker på den. Den fylder virkelig meget i min sommerferie. Det er der jeg får meget af min musik fra. Det er den jeg bruger når jeg keder mig. Det er den jeg tilbringer mange aftener med. Og det er den jeg bruger til at gøre mine idéer virkelige. Den er virkelig en del af mine ferie og også hele mit liv, for den sags skyld.
3.#
Alle mine bøger selvfølgelig. Dem kan jeg sidde med i hængekøjen og nyde livet med. De kan få mig til at forsvinde helt væk fra den virkelige verden og rejse til en helt anden verden. De kan få mine hænder til at ryste. De kan male tusindvis af smil på min mund. De kan gøre sommerdagene fuldendte og spændende. For det er jo ikke altid at sommeren er lige spændende, men det kan en bog hurtigt gøre noget ved.
4.#
Mine parfumer. Ja, jeg valgte dem kun fordi de vækker tusindvis af minder. Når jeg lugter til dem, husker jeg pludselig en masse ting og en masse følelser, billeder og tanker popper op i mit hoved og får mig til at smile. Jeg elsker parfume fordi de dufter dejligt og fordi de minder mig om dejlige ting. Og de to parfumer minder mig om sommerferier og hyggelige aftener med musik og bøger.
5.#
Mine CD'er. Eller musik i det hele taget. Musik fylder virkelig meget i mine sommerferie. Sidste år hørte jeg hele tiden Emilie Autumn og når jeg hører hendes musik nu, strømmer en masse minder ind i mit hoved. Om rollespil, om smil, om Østrig og lykkelige øjeblikke. Og i år hører jeg stadig musik stort set hele tiden. Musik der måske vil minde mig om denne sommerferie næste år. Jeg elsker musik for at huske mig på glade minder.
6.#
Jeg har valgt mine smykker fordi jeg elsker at pynte mig med fine smykker. Jeg holder meget af min elefanthalskæde. Det var min mormors og den betyder meget for mig. Jeg kan virkelig også lide elefanter. Smykker er bare så elskværdige. Armbånd i massevis. Smukke øreringe. Søde halskeder. Og store, store ringe.
7.#
Mit kamera, selvfølgelig. Åh, det er så dejligt at gå udenfor en solskinsdag og tage en masse billeder. Af alt og alle. At gå hjem og lave sjove ting på billederne. Det er så sjovt at tage nogle billeder selv. For man ser så mange smukke billeder på weheartit og DeviantART og det er sjovt selv at tage et billede man måske kan lide. Det er magisk at tage et billede, der lang tid efter kan vægge gode minder.
8.#
Jeg hører musik på min mobil. Jeg har ingen iPod eller noget, så det er den jeg bruger, hvis jeg vil lukke mig inde i min egen verden i hængekøjen mens jeg læser. Det er også den jeg skriver sms'er med, og det gør jeg rigtig meget. Jeg kan virkelig godt lide at kunne skrive med folk hele tiden. Jeg bruger min mobil rigtig meget og også den fylder rigtig meget i min ferie og også i mit liv.
9.#
Film. Når dagene var grå, og der ikke er så meget at lave, sidder hele min familie og ser film. Rigtig mange film. Film om kærlighed, film og ærlighed. Sjove film, sørgelige film. Film der får mig til at le eller græde. Jeg har set rigtig mange film i sommerferien. Og jeg elsker de to film på billedet. Avatar og Juno. To vidt forskellige film, der også vækker minder. Jeg elsker ting, der vækker minder. Men film har gjort min sommerferie lidt mere farverig, når dagene har været grå.
10.#
Og til sidst mine fine tasker. Denne taske kan jeg så godt lide. Den har jeg gået meget rundt med. Med mit kamera i. Med alle mulige ting i. Men mine tasker kan jeg rigtig godt lide. Selvom det måske lyder en lille smule tøset... Men denne taske holder jeg så meget af. Jeg synes en er så flot og blomstret!

7.27.2011

To dejlige nye ting



Da jeg var i byen, købte jeg lige en bog. Jeg synes de er frygtelig dyre, de der "The Hunger Games"-bøger, men det er en af de bøger man bare skal have. Den serie er fantastisk, hvilket jeg også har skrevet i indlægget her
Og i går, da der kom nogle gæster på besøg, der skulle have været med til min konfirmation, fik jeg et tørklæde i gave af dem. Et flot tørklæde. Jeg har nærmest haft det på siden (undtagen da jeg skulle sove). Jeg elsker farverne og dets størrelse. Det er så stort og dejlig blødt.
Jeg er vildt glad for begge ting.

Og Sidsel har smittet mig med Blue Foundation-syge, men det er en god sygdom.

Det kaldes vist "at kede sig"

Der blev Barbie hængt mandag den 25. juli 2011. 
Må hun hvilke i fred og hænge en uge til al skræk og rædsel. 
Og ikke mindst: Lad min kære barndom hvile i fred og hjemsøge mig, hvornår det skal være.
Ej, jeg er stadig barn...

7.26.2011

Gode bøger - Rigtig gode bøger

Nu vil jeg vise nogle af de bøger jeg holder mest af.
Da jeg læser virkelig mange bøger, er nogle af disse bøger ikke bare bøger, men... en samling mesterværker. De er hver især forskellige, og jeg kan lide dem af forskellige grunde. Men de betyder alle noget specielt for mig.
Nå, jeg vil nu vise femtepladsen først.

5.#
Jeg kan lide den af meget simple grunde. Den fangede mig. Jeg læste den for nylig, og den ligger derfor meget klart i min hukommelse. Jeg kunne lide karaktererne i bogen. Og vigtigt af alt: 
Fordi man ikke kan lade vær med at elske den. 
Det er deprimerende, for det er en af de der bøger man finder midt i fantasyafdelingen. For det meste med et lille mærke, hvor der står "Denne bog minder om Twilight" eller et eller andet. Det er sådan en bog man holder sig langt væk fra, hvis man leder efter kvalitetsbøger. Og når man læser bagsiden, lægger man den pænt tilbage igen, for så at  tage en ny frem og aldrig vende tilbage til den. 
For den er altså en sukkersød kærlighedsroman. 
Men jeg kan virkelig godt lide den. Jeg kan finde mange ting ved den, der minder om Twilight, men den er altså meget bedre. Den er underholdende og karaktererne er, som sagt, virkelig elskværdige. Englen er virkelig en fed type, som man ikke kan lade vær med at holde af. Og hovedpersonen, Nora, er også bare virkelig sød og sjov at læse om. Så den er kommet op blandt mine yndlingsbøger, men den største grund til at den er det, er fordi jeg læste den for meget kort tid siden. 

Nu er jeg havnet der, at jeg ikke aner, hvem jeg nu skal vælge fordi de bøger, der er tilbage er vidunderlige og hver især er gode på deres vidt forskellige måde. 
Så tror jeg bare, at de deler førstepladsen... 

1.# 
Det er ret lang tid siden jeg læste den her bog, men jeg har stadig ikke glemt, hvor stort et indtryk den gjorde på mig. Hvor meget jeg elskede den. Hvor meget jeg holdt af hver en side. Hvor gode karaktererne var. Hvor begejstret jeg var for den. Nu er det bare et år siden jeg læste den, og jeg kan ikke huske så meget af den. Men nu har jeg købt den, så jeg skal læse den så snart jeg får mulighed for det. 
Jeg husker, at jeg læste den på lidt over to dage. Jeg slap den først når jeg skulle spise og sove. 
Den var alt for kort. Jeg græd da den var slut. Jeg havde den der tomme følelse man kun har, når man har læst en virkelig god bog. Lang tid efter, vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle læse, for den kunne bare ikke hamle op med Nordstjernen. Det var en deprimerende periode. 
Og bind tre blev aldrig nær så god som denne. Der manglede en uhyrlig vigtig ting i bogen. 
Gudløs har forandret mig. Jeg er sikker på at det er Gudløs' skyld at jeg nu er så følelsesladet. Den splittede mit følelseskjold til atomer, og jeg har været en tudemarie siden. Den var fantastisk, fængende og ekstremt rørende. Jeg blev betaget af, hvor god den var, og den levede virkelig op til mine tårnhøje (og jeg mener det - tårnhøje) forventninger.
Selvom der ikke skete noget konstant var Jonahs tanker så rørende og hvis de ikke var rørende, gav de mig ekstremt meget at tænke på. Fik mig til at stille mig selv en masse dybe spørgsmål.
Det Døde Land-serien er dyb. Den er virkelig dyb. Og jeg gik selv også meget dybt ind i mig selv, da jeg læste den. Jeg var ikke til at få kontakt med i den tid jeg læste den.
Den var ikke til at slippe.
Mascaraen var tværet ud på mine kinder og til sidst opgav jeg at lægge flere lag på. Jeg lod tårerne strømme ud af mine kinder på mit værelse og faktisk også i mit klasseværelse, hvor selv min lærer spurgte om der var noget galt.
Det er sådan en bog man altid vil kunne læse igen.

Jeg, Coriander har længe været min yndlingsbog. I over et år, faktisk. Halvandet år. Jeg læste den igen for ikke så lang tid siden. For 3. gang. Den er stadig god. Jeg fik stadig tårer i øjnene af den. Og jeg smilede stadig stort, da den sluttede. Det er et lille eventyr som dem man hørte, da man var lille. Med prinser, onde stedmødre, onde dronninger, feer og magiske sko.
Men den er også så meget mere. Den er utrolig velskrevet og spændende. Handlingen er virkelig rørende. Og selvom personerne i bogen har tendens til at være lidt firkantede, gør det slet ikke noget. For personer i eventyr er jo også firkantede.
Jeg synes den er meget original og bare god. Så god, at jeg ikke har kunne gå forbi den på biblioteket. Så god, at jeg har genlæst den som den første bog jeg nogensinde har læst igen. Så god, at jeg måtte knuge den ind til mig, da den var færdig. Jeg glemmer ikke lige den bog med det samme.
Alle ved, at jeg elsker den bog, for jeg snakker tit om den. Folk skal læse den. Men jeg er bange for, at jeg er den eneste, som synes om den...
Og så er der Dødsspillet. Jeg kan slet ikke komme mig over den. Den var god - Den var rigtig god. Og jeg kunne ikke slippe den. Jeg var på kanotur, da jeg læste den, men jeg tog den med, skønt jeg vidste, at den ville blive maltrakteret. Det gjorde den. Den var rigtig medtaget, da jeg kom hjem. For jeg havde den med overalt. Vi sejlede i båden. Den blev fint pakket ind i en pose, hvor jeg havde pustet den op, så bogen kunne flyde, hvis vi kæntrede. I det øjeblik vi begyndte at holde pause, pakkede jeg straks den bog ud og begyndte at læse. Jeg sad foran lejerbålet og læste, mens alle snakkede hyggelige snakke om alt mellem himmel og jord.
Jeg var i en anden verden. Jeg var i Panem. Jeg dækkede Kattua og Peeta, hvorend de gik. Jeg var bag dem hele tiden. Gispede hvis der skete noget, græd, lo, rystede...
Jeg følte mig så uendelig tom bagefter. Pludselig var jeg ikke i Panem, men i Sverige. Blandt mennesker der ikke var i færd med at overleve, men bare snakkede hyggeligt og lavede bålmad.
Jeg elskede den bog. Jeg elsker den bog. Personerne er virkelig bare... genialt lavede. Jeg ønsker mig sådan et bedre ordforråd, så jeg kan sige nogle rigtig pæne ting om alle de bøger jeg læser, uden at bruge ordet fantastisk hele tiden. 

7.22.2011

Verdens kønneste notesbog

Jeg er virkelig forelsket i den. 
Jeg måtte bare eje den...


Hjemme hos Sidsel

Nu er det godt nok et par dage siden, men jeg har været hjemme hos Sidsel (http://mylifeisanovell.blogspot.com), og det var som sædvanlig vildt hyggeligt. Vi købte en blog, hvor vi skriver rollespil med vores karakterer. Vi gik ture til jeg fik vabler. Men det gjorde slet ikke noget, for turen var hyggelig, og vi snakkede om alt mellem himmel og jord. Rollespil, bøger, film, boggnasker osv.
Vi fik også læst en kvart bog sammen, hvilket var vildt hyggeligt, selvom jeg overhovedet ikke kunne finde ud af det. Hun er meget bedre til højtlæsning.
Jeg købte noget tyggegummi med vandmelonsmag og faktisk havde jeg købt de samme sidste gang, jeg kom hjem hos hende. Det havde jeg glemt alt om.
Men jeg kunne simpelthen ikke lade vær med at tage flere.

7.16.2011

Sommer, Sommer, Sommer

Det er nat. Det er sommer. Det er elskværdigt.
Vejret har ikke været godt i et stykke tid, men det skal ikke ødelægge min sommerstemning, selvom den ikke ligefrem stråler ud af mig. Det er altid svært at have sollys i øjnene, når den ikke skinner. Og det er også svært at løbe ud i det blå, når der er gråt. Men det skal nok komme!
Jeg tog ikke til koncert alligevel på grund af vejret, men der var hyggeligt herhjemme.
Håber I alle har en god sommerferie!

7.15.2011

Gudløs af Josefine Ottesen

Titel: Gudløs
Forfatter: Josefine Ottesen
Genre: Science Fiction
Forlag: Høst og Søn
Hjerter: ❤❤❤❤
Andre bøger i serien: 
-Golak
-Genfødt

Stjæler lige lidt fra bagsiden: 
Jonah har fået alt, hvad han kunne ønske sig, men samtidig indser han, hvor afgrundsdyb kynismen er i den enklave af kunstigt liv, der går under navnet By 21. Han må væk, men uden for muren ligger et dødsensfarligt, lovløst land. 

Rundt om ham havde de sorte fugle allerede kastet sig over ligene. En pludselig længsel efter at mærke de hårde næb og de skarpe kløer mod sin hud prikkede i hele hans krop, og han lukkede øjnene og lod sig falde fremover. Nu kunne han endelig være til nytte i livets kredsløb, var hans sidste tanke inden han mærkede tyngden af den første fugl, der landede på hans ryg. 

Der vandrer han rundt. På vej tilbage til landsbyen, han før var flygtet fra, for at finde ud af, at den er endt i kaos på grund af ham. Han har intet hjem. Der er ingen der elsker ham. Han hører ikke til nogen steder. Og han har intet at tro på, intet at klamre sig til. 

Jeg kunne ikke rigtig slippe den, da jeg først var begyndt. Den hev i mig. og jeg kunne ikke slappe af, hvis ikke jeg sad og læste den. Handlingen fangede mig lige fra start. Jeg kunne slet ikke standse. 
Den gjorde et fantastisk indtryg på mig, ordene, tankerne, handlingen, menneskerne, universet - det hele. Hvis bare jeg var så genial. Hvis bare jeg havde fundet på noget så gennemtænkt, så betagende, så barsk. 
Da jeg åbnede bogen, græd jeg inden jeg havde læst ti sider. Hvert en sætning i bogen var både rørende og ufattelig sørgelig. Handlingen var så barsk. I de andre bind var Jonah kynisk og følelseskold, men i Gudløs, kommer hans følelser for alvor op til overfladen. Og det knuste min følelsesløse facade at se, at Jonah også bare var er menneske med følelser. Han er et menneske, der bare vil elske og blive elsket. Han vil bare gerne høre til.

Den var virkelig fantastisk at læse. Den levede virkelig op til mine tårnhøje forventninger. Selvom jeg var vred på ham, fordi han forlod sin by. For mens jeg havde ventet, havde jeg selvfølgelig forestillet mig, hvordan slutningen ville blive. Men jeg er virkelig lykkelig for, at den ikke endte som jeg troede. 

Den er ikke til små børn. Den er virkelig ikke for sarte sjæle. Jeg ved godt, at det bare er en bog, men den skal ikke læses af folk, der ikke forstår den. Man skal forstå den. Det er uendelig vigtigt, at man forstår den bog. Den har en skjult budskab. Den har mange budskaber. 

Tak, for en betagende god bog, Josefine Ottesen!
_____________________________________

7.13.2011

Feriesjov

Jeg elsker virkelig at opdage ny musik!
Nu hvor jeg bare kan bruge hele min dag på at læse og høre musik, har jeg fundet nogle fantastiske sange. Psykedeliske sange, hyggelige sange, glade sange, sjove sange.
Der er ikke noget som en lang ferie, der kan få en til at opdage nye, sjove ting

Her er nogle af de sange jeg hører:







Hør dem. De er dejlige.


Jeg kedede mig, så jeg tog et kæmpe lag makeup på og gik ud på vores loft.
Men jeg var ikke så heldig, så det blev kun til tre billeder.

Jeg har ikke så meget andet at skrive. Jeg skulle have været på ø-vandring, men det regnede.
Blev nødt til at aflyse en shoppetur med veninderne for familieturen, men sådan må det jo gå.
Ellers tror jeg først der kommer nogle oplevelser på fredag.
Udover det er mit værelse blevet maltrakteret, fordi der skulle laves noget bag ved væggen. Så jeg kan ikke slappe af på mit eget, elskede værelse!

Jeg keder mig, men jeg keder mig på en god sommerferiemåde. Jeg har været længe oppe, har skrevet med mine veninder og har spillet rollespil over skype. Det er simpelthen så hyggeligt. Jeg vil næsten ikke i skole igen!

7.11.2011

At nyde livet

Figurines.
Du har malet et smil på min mund.

Figurines - Childhood Verse


Jeg synes sommerferien går alt for hurtigt. Jeg har det rigtig hyggeligt. Får hørt noget musik. Får læst en masse bøger. Får spildt tiden.
På fredag skal jeg til koncert og på onsdag skal jeg måske til København.
Jeg slumrer i hængekøjen med psykedelisk musik i ørerne.
Jeg køber en masse bøger, og jeg har snart ikke plads til flere.


The Doors - Light My Fire

The Beatles - Here Comes The Sun

7.10.2011

Dengang

Jeg savner dengang vi hørte den samme musik.
Jeg savner dengang vi læste de samme bøger.
Jeg savner dengang vi skrev til hinanden uden kun at bruge smileyer.
Jeg savner dengang vi begge havde noget på hjerte - altid.
Jeg savner dengang vi vidste alt om hinanden.
Jeg savner dengang vi gik klædt i den samme slags tøj.

Nu er det bare som om jeg ikke kender dig nok.
Det er som om vi forsvinder fra hinanden.
Som om jeg ikke hører til det sted du allerede er.
Men det er nok hovedsaligt min skyld.

7.08.2011

Hjemme igen

Så er jeg hjemme igen. Turen har været rigtig hyggelig, og jeg har oplevet mange sjove og hyggelige ting.
Jeg har ikke været indendørs i 5 dage og har det helt mærkeligt med at sidde med en computer igen.

Mens jeg roede i kanoen, sang jeg sange og lavede talebaseret rollespil med en karakter jeg kalder Adam.
Adam er genert og synes at alle de andre karakterer er ret tossede.
Jeg har sunget en masse sange, selvom jeg ikke kunne dem og var bange for at synge forkert.
Alt for mange gange har jeg kigget på noget og bagefter blevet vildt irriteret, fordi jeg ikke havde noget kamera med.
Sverige er for smukt til ikke at blive fotograferet. Jeg har kigget på smukke silhuetter af badende mennesker i skumringen med en tanke i hovedet: Jeg skal til Sverige og fotografere alt.

Genbrug

Der er åbnet en ny genbrugsbutik i min by (forholdsvis ny, i hvert fald). Og selvom billedet måske ikke helt viser det, så forhandler den møbler. Primært møbler, men jeg fandt også elektronik ting og - som I kan se - tøj og andre ting af stof. Jeg var lidt skeptisk til at starte med, men der er faktisk rigtig hyggeligt. Møblerne er sat op som små værelser, de er sat ind i sammenhæng, og det skaber en rigtig hyggelig stemning. En rigtig rigtig hyggelig stemning. Jeg kan godt forestille mig, at jeg ville tage derhen igen.

Generelt holder jeg rigtig meget af genbrug. Jeg kan godt lide tanken med, at man ikke bare smider ting ud, når man ikke kan bruge det mere, selvom det er i god stand. Jeg er glad for, at jeg kan komme ned og få noget til billige priser, og så går det ikke bare til spilde.

Hvordan har I det med genbrug?

Dette vil være det sidste indlæg fra mig af - Sidsel - for Theresa kommer hjem senere.

7.06.2011

Fine plakater

Sidst jeg var i København, var jeg blandt andet på plakatjagt. Desværre var det eneste, jeg fik skrabet sammen, en Abbey Road-plakat - jeg er til gengæld super glad for den. Egentlig havde jeg også tænkt mig at få fingrene i noget Treefight for sunlight, noget The Rumour Said Fire eller måske noget Oh Land, men da jeg spurgte efter det, fik jeg svaret, at de ikke forhandlede plakater med danske kunstnere. Øv. Måske kiggede jeg bare ikke det rigtige sted, for man må jo kunne få det. Det ved jeg. Måske skulle jeg have spurgt, om jeg ikke måtte få Stereo Studios Lykke Li-reklame og satse på, at det ikke var noget, de havde tænkt sig at beholde. Selvom jeg ikke helt selv tror på det.
 I hvert fald kunne jeg godt tænke mig flere plakater til at dekorere mit værelse, og denne her fine vandmelon især. Den kunne være vildt hyggelig.

Skrevet af Sidsel, da Theresa stadigvæk er bortrejst.

7.04.2011

Smykker

Det bør måske lige bemærkes, at det ikke er Theresa, der er forfatteren bag dette. Hun er nemlig på kanotur, og det er hun helt til på fredag. Derfor har jeg, Sidsel (tryk her og her for at se mine blogge - ja, jeg har indtil videre to), fået æren af at tage over. Så må vi jo se, hvad der kommer ud af det.

Jeg går ikke så tit med smykker. Eller faktisk så gør jeg det hver dag, jeg har fire huller i ørerne (to i hvert), og jeg har for det meste øreringe i. Mest af alt fordi jeg sover med dem og sjældent skifter dem ud. Det glemmer jeg. Men udover øreringe går jeg ikke så tit med smykker, og det er der en meget simpel grund til - enten husker jeg det ikke, eller også er det tungt. Tungt og tungt - smykker er ikke så tunge igen. Men de kan godt være lidt tunge af smykker at være, og det er lidt træls. Synes jeg.
 Men udover det, så kunne jeg godt tænke mig at gå mere med smykker. For smykker er generelt ret pæne, og smykker har jeg en del af. 

Hvordan har du det med smykker?